HTML

Cipőkellék, cipőjavító anyag ismertetők

Cipőkellékek, cipőjavító eszközök és anyagok részletes ismertetője, útmutatók a beszereléshez, javításhoz. www.doktorstep.hu

Friss topikok

  • Bugui Michel: Érdekel ez a cipőjavító gép Hardo lehet megvásárolni Nem érkezem a madyarul apu és anyu után Igen ... (2018.03.07. 22:39) Hardo cipőjavító gép

Talpbetét korrekció-foglaló talpbélés

2012.01.30. 11:02 doktorstepkft

Üreges sarkú cipők sarokblokkjaiban lévő merevítő bordázat gyakran meggyengül ,a gyári foglaló talpbélés a saroknál besüpped, ennek következtében a láb sarokcsontozata nem kap megfelelő alátámasztást (az egész testsúly ide koncentrálódik),a láb előbb-utóbb deformálódik,megbetegszik. Ennek korrigálására szolgál a” foglaló talpbélés fél.”

Javítása: a talpbélést amennyiben még ép,felhajtjuk vagy kivesszük, a pót foglaló talpbélés fél-t egészen hátratolva beragasztjuk,(szükség esetén az üregeket könnyű mikró dugókkal kitömjük),a fedő talpbélést visszaragasztjuk vagy szükség esetén új talpbélést helyezünk vissza.

 A gyári foglaló talpbélés (branzol) elázott cipőknél, vagy erősen izzadó lábnál gyakran tönkremegy (üreges –bordázott formatalpak hullámos felületébe süpped),ennek következtében kényelmetlen lesz a járás, szintén deformálódhat és megbetegedhet a láb,mert nem megfelelő a láb alátámasztása.

Javítása: Amennyiben a gyári branzol kivehető,- akár darabokban is-,helyére előzetes beszabás (körbe csiszolás ) után beragasztjuk a foglaló talpbélés egész-t,majd beragasztjuk a fedő talpbélést.E két művelet egyszerüsíthető úgy is ,hogy az előkészített foglaló talpbélésre előzetesen ráragasztjuk a fedő talpbélést, ezután együttesen ragasztjuk be a helyére.

 tslpbb.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: foglalotalpbeles

A bejegyzés trackback címe:

https://cipokellek.blog.hu/api/trackback/id/tr643976451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása